top of page

Recept: Chocolade overnight oats

Havermout staat inmiddels al bekend als hét gezonde ontbijt. Het geeft een verzadigd gevoel, je krijgt er energie van, het zit boordevol eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. En vervolgens kun je het helemaal je eigen draai geven met nóg meer gezonde zaken zoals banaan, bosbessen of anders lekkers. Je kunt het warm of koud eten. Bij deze een koude variant die je in een handomdraai maakt.


Dit ontbijtje kun je eventueel meteen in een to-go bakje maken. Zo kun je het in je tas gooien nu we allemaal weer op pad mogen! Oh en je kunt het natuurlijk prima als lunch eten...

Overnight oats betekent dat je de havermout gedurende de dag in je koelkast laat wellen. Zo hoef je het niet te koken en kun je 's ochtends meteen ontbijten. Super handig voor als je in de ochtend weinig tijd hebt of als je niet van pap houdt. Dit voelt een stuk lichter en frisser.


Ingrediënten voor 1 portie: - 40-50 gram havermout

- 1 el chiazaad

- 2 ruime el rauwe cacao poeder

- Je favoriete plant-based melk (ik gebruik de volle verse havermelk van OATLY)

- 1 rijpe banaan

- 1 a 2 juicy medjoul dadels

- 1 handje noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen en/of hazelnoten)


Bereidingswijze:

  1. Mix de havermout met de chiazaad en rauwe cacao.

  2. Voeg de plant-based melk toe, roer goed en zorg dat de havermout ongeveer 1 cm 'onder de melk' staat. Dek af en zet in de koelkast voor de nacht.

  3. Goedemorgen! Snijd de banaan en dadels en voeg samen met de noten toe.


Liefs en eet smakelijk!

Comentários


bottom of page