1 minuut mediteren per dag!

Een nieuwe gewoonte die je goed doet, zonder extra stress. We leggen de lat meestal zó hoog als we iets nieuws willen proberen dat we het nooit doen.


Dus hierbij een nieuwe suggestie om het ècht op te pakken dat mediteren. Als je dit leest weet je waarschijnlijk al waarom het goed zou zijn. En is het meer een kwestie van doen. We vinden veranderen moeilijk als mensen. Het is een goed idee om niet te veranderen vind je oerbrein. Met name omdat je nu veilig bent, nieuw is dus onbewust eng. Dus hoe verander je?Elke dag opnieuw kiezen voor verandering maakt het langzaamaan normaal. Totdat het automatisch gaat en je je afvraagt waarom het ooit zo'n uitdaging was...

De regel die ik zowel voor mezelf als voor de meeste mensen met wie ik werkt stel: 1 minuut mediteren per dag. Hoe enthousiast je mind je er dan vanaf wilt praten, niets werkt.


Want die tijd heb je. Nu nog je prioriteit.


Dus nog even een korte reminder hier over wat meditatie voor je kan doen. Het helpt je fysiek ontspannen in een wereld vol spanning. Je zenuwstelsel heeft dit nodig. Ook als je een heel 'relaxt' persoon bent. We staan de hele dag AAN. Daarom is het voor je mentale helderheid, energie, motivatie en creativiteit helemaal een goed idee om even rust te nemen.


Verder is het voor het creeeren voor een gezond en gelukkig leven belangrijk om naar jezelf te kunnen luisteren. Om naar je intuïtie te kunnen luisteren. En hoe kun je luisteren als je niet stil bent? Kortom, ga zitten en kijk eens naar binnen i.p.v. naar buiten!


Vandaag niet starten is geen optie, right?

0 keer bekeken
  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon