top of page
dane-wetton-AkSJQnem75Y-unsplash 2.jpg

happiness

Leef met volle aandacht

Gezondheid en geluk kun je niet los van elkaar zien. Je mentale gezondheid beïnvloed je fysieke gezondheid en andersom. Een lichaam waar je je fijn in voelt maakt het gemakkelijker om te ontspannen en te doen waar je écht gelukkig van wordt.

 

Daarnaast is het goed om te begrijpen wat dat is, geluk. En hoe je dat voor jezelf kunt creëren. Vaak hebben we wel een idee, maar nemen we geen concrete stappen naar een meer vervullend leven. Bewustwording van je eigen gedachten is de eerste stap om daar verandering in te brengen. 

Dit kun je doen doormiddel van meer aandacht en geduld met jezelf. Door volledig aanwezig zijn in het moment zonder oordeel, zie je dingen helderder. Een praktische manier om hiermee aan de slag te gaan is meditatie. Wil je meer genieten, meer ontspannen, leren omgaan met je emoties en gedachten en daarmee bijvoorbeeld met emotie-eten? Wil je gezond zijn én gelukkig leven? Dan is aandacht voor jezelf en je persoonlijke ontwikkeling essentieel. 

 

Meditatie zorgt voor ruimte, rust en inzicht in je hoofd. Je leert hiermee je aandacht te focussen op het NU, waarin veel minder stress en zorgen zijn dan je denkt. Door afstand te creëren tussen jou en je emoties, kun je leren deze met liefde te bekijken.

Ruimte en liefde

Wat we met elkaar allemaal mogen leren, is om elkaar en met name onszelf meer lief te hebben. Zoveel spanning en stress komt vanuit het onvermogen om écht van jezelf te houden. Niet alleen als je dingen goed doet of als je er mooi uitziet volgens de mensen om je heen. Maar om jezelf altijd met liefde te kunnen bekijken. Als je wilt, kun je dit leren... Stapje voor stapje kun je jezelf meer ruimte geven en vaker kiezer voor jezelf. 

 

Een positieve kijk op de dingen die gebeuren en die je voelt, dragen daaraan bij. Je kunt positieve gevoelens inzetten om je de gehele dag door fijner te voelen. Meer dingen doen waar je blij van wordt, die je inspireren, waar je liefde bij voelt of waar je van ontspant. Je eigen perspectief hierin speelt een grote rol: je voelt je zo goed als je zelf dénkt.

Nu genieten

Hoe bewuster en rustiger te bent, hoe makkelijker je kunt genieten: omdat je mooie en fijne dingen letterlijk sneller zult zien of voelen. Er zijn elke dag zoveel mooie dingen! Sta eens stil, adem, observeer, proef, ruik, voel en merk hoe je GENIET. Genieten speelt een belangrijke rol in een gelukkig leven, daarom is genieten van lekker eten een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Ik help je graag in het vinden van jouw balans daarin, want ik weet dat dit makkelijker gezegd dan gedaan is... 

 

Door bewust te genieten zul je sneller kwaliteit boven kwantiteit gaan kiezen: niet minder, maar beter eten, niet minder drukte maar juist aandacht voor de écht fijne mensen. Daar krijg je energie van: maak bewuste keuzes die je ondersteunen. 

bottom of page